Despre calciu, despre vitamina D si despre sănătate

Saluuuuuut! Săptămânile acestea am avut plăcerea de a testa un produs din gama Wellness de la Oriflame și aș vrea să împart cu voi acestă experiență.

Despre Caliu

In corpul uman, calciul reprezinta aproximativ 2% din masa corporala si se depoziteaza in proportie de 99% in sistemul osos si in dinti, sub forma fosfatului si a citratului de calciu. Cantitativ, oasele au in componenta aproximativ un kilogram de calciu.

Desi ponderea acestuia este mai mare la nivelul oaselor si al danturii, se regaseste in mai multe organe si sisteme din organism si contribuie la buna functionare a acestora:

De ce e așa de important?

Contribuie la reglarea batailor inimii si, implicit, are un rol important in functionarea optima a miocardului. De asemenea, regleaza presiunea arteriala.

Datorita calciului, muschii raspund comenzilor date de catre nervi.

Are un rol important in coagularea sangelui, intervenind in mai multe etape diferite ale acestui proces.

Este un mineral responsabil de activarea unor enzime.

Este cel care determina raspunsul celular ca urmare a schimbarilor hormonale.

Permeabilizeaza membranele celulare pentru a permite trecerea ionilor; astfel, se poate spune despre calciu ca ajuta plasmalema (membranele celulare) de a-si indeplini principalul rol, acela de a transporta substantele. Printre substantele transportate cu ajutorul calciului se mai numara si monozaharidele, nucleotidele si aminoacizii. Asta inseamna ca acest mineral are o contributie notabila in absorbtia in organism a nutrientilor si in transportul acestora catre organe.

Influenteaza in mod direct cresterea sau scaderea nivelului unor hormoni precum sunt cei tiroidieni, fiind astfel responsabil si de functionarea normala a sistemului endocrin.

Calciul poate influenta semnificativ si starea de sanatate a unghiilor, a pielii si a parului, dar si aspectul acestora.

Are un rol important si in intarirea sistemului imunitar, facand organismul puternic in fata infectiilor si capabil sa se vindece.

Este esential pentru sanatatea danturii si a oaselor, avand un rol important de sustinere pentru structura scheletica.

Dezvoltarea creierului si activitatea cerebrala sunt dependente de calciu. De asemenea, mineralul ajuta sistemul nervos central sa functioneze optim.

Conform cercetarilor din ultimii 20-30 de ani, calciul are un rol important si in reducerea riscurilor de aparitie a mai multor tipuri de cancere, printre care se numara cancerul de colon, cel rectal si cel de prostata. Sursa: www.secom.ro

De ce avem nevoie de vitamina D?

Rolul major al vitaminei D este de a mentine nivelurile normale de calciu si fosfor din sange. Vitamina D ajuta organismul sa absoarba calciul, care formeaza si mentine oasele puternice. Poate avea un rol important si in mentinerea functiei musculare si in intarirea sistemului imunitar, sustin expertii de la Cleveland Clinic.


Mod de administrare capsule Oriflame: Se poate administra fara prescriptie medicala. A se consuma 1-2 tablete zilnic, dupa masa, in  cure de minim 30 de zile. Persoanele cu excedent de calciu sau sensibilitate la oricare din compusii produsului vor obtine avizul medicului curant in prealabil. Tableta masticabila pentru o absorbtie mai buna. Cu xilitol, fara zahar si cu aroma delicioasa de vanilie.

Eu m-am bucurat mult pentru această testare pentru că anul acesta mi-am propus să încerc să duc o viață mai sănătoasă . Tu ce faci pentru sănătatea ta?

#buzzoriflame #buzzcalcium #wellnessbyoriflame


Lasă un răspuns