Beneficiile sării pentru sănătate

    Știați că, sarea era, cândva, foarte greu de procurat?  Iar valoarea ei era atât de mare încât nimeni nu-şi îngăduia să o risipească, de unde şi vorba „dacă se varsă sare, iese ceartă” 

     În zilele noastre sarea capata iar un teritoriu mare in viețile noastre.  Acum, în domeniul sănătății. Consumată în cantități corecte ne poate ajuta in mai multe feluri. Vă invit într-o călătorie în care să aflăm împreună ce beneficii are întradevăr sarea.

    Cum am menționat și anterior, consumată în cantităţi moderate, sarea ajută la reglarea presiunii sanguine, contribuie la eficienţa transmisiei nervoase şi a contracţiei musculare. În cazul în care suferi de balonare, constipaţie sau lipsa poftei de mâncare, poţi s-o adaugi, în cantităţi mici, în paharul cu apă.

    Știai că întărește sistemul imunitar? Mai ales în zilele toride, când transpirăm mult, este esenţial să consumăm sare. 

Recent am aflat ceva foarte ciudat ce poate că o să și testez. Am citit un articol care vorbește despre faptul că sarea ne ajută chiar și pentru slăbire. Reacția mea a fost cam așa:”Whaaaat?” Dar se pare că este adevărat. Poate fi greu de crezut, dar sarea nu trebuie asociată doar cu reţinerea apei în ţesuturi şi cu favorizarea îngrăşării. Consumată cu moderaţie, ea stimulează producerea de sucuri digestive esenţiale pentru a avea un metabolism eficient.

Cu cât mă documentez mai mult cu atât descopăr lucruri foarte interesante, sarea ajuta la cei cu simptome depresive , în forme de băi tratează pielea uscată și iritată și atenuează inflamaţiile de la nivel respirator. Dacă ai avut vreodată astm sau bronșită acută sigur doctorul ti-a recomandat curele de sare. Eu când eram mică am dezvoltat un fel de astm care pot să spun că încă mă bântuie. 😀 În copilărie părinții mă duceau mereu la tratamente în saline, petreceam vacanțele la mare sau la bunicii de la Cojocna unde aveam acces la băi sărate. Acum cum am crescut și lucrez tot mai mult mi-e foarte greu să mă tratez. Pur și simplu nu am timp. Recent am descoperit un produs super și l-am și cumpărat. Este vorba despre inhalatorul de sare de la Naturallhome.ro care vine in 3 forme, mic, mare și mare cu formă de bufnită ideală pentru tratamentul celor mici. Ce mă încântă foarte mult este faptul că substanţa activă din INHALATORUL SALIN AIR WOLF este suficient pentru aproximativ 5 ani.

O mică mărturisire: Nu am rezistat și mi-am luat inhalatorul cu formă de bufnită. De ce să nu fie și pentru mine cât mai insteresant să mă tratez?

 

Sper că v-a plăcut postarea de azi și v-a și ajutat. Click aici pentru a vizualiza inhalatoarele:

Lasă un răspuns