Bilete Untold la concursuri sau…cum să eviţi concursurile false online?

Buna seara! Deschid acest subiect pentru că în ultima perioadă au apărut foarte multe concursuri false. Trebuie să recunosc ca azi din neatenţie am participat la un astfel de concurs. Haideţi să vă arăt cum am păţit.      Pagina www.facebook.com/OscarAndDanteTheShihTzus a organizat un concurs cu 2 bilete pentru Untold. Avea o descriere super drăguţă! Am văzut că nu sunt mulţi participanţi aşa că fără să stau multe pe gânduri m-am băgat. Ce nu am observat: biletele din poză erau pentru anul trecut!!! Nici măcar nu s-au obosit să pună unul recent.  13883938_10154005734153952_1757459891_n

Adevărul e că m-a prins textul drăguţ scris şi am zis că un om care iubeşte animalele ..hm…nu are cum să păcălească pe cineva numai pentru likeuri sau pentru că aşa e „fashion”.

13884373_10154005735793952_1981877437_nDar….teapă!!!! Azi când m-am întors pe pagina lor, concursul a dispărut deja.  Sincer îmi pare rău, pagina îmi era chiar simpatică.    Roxana si Bogi probabil nu s-au gândit că au mai mult de pierdut pentru o prostie făcută doar pentru likeuri.

Update. Am primit raspuns de la organizatori. Sunt curioasă ce ziceţi, am făcut un print screen unde se vede şi răspunsul meu:

Aici găsiţi câteva sfaturi despre cum să evitaţi concursurile false:

♥  Verificati sponsorul!!! O pagină mică de exemplu de 200 de likeuri nu are cum să îşi permită să doneze un mobilier complet utilat pentru bucătărie!!! Chiar dacă este firmă, dacă este nou apărută, nu o să investească în concursuri pe facebook, mai ales că în suma respectivă poate să plătească pentru reclamă plătită mult mai eficientă la facebook.

♥  La capitolul sponsorul am văzut de multe ori premii puse care nici măcar nu erau pe stoc sau asemănătoare cu ce vindea pagina la care se cerea să dăm like.

♥ Verificaţi pagina care organizeaza, aceaşi poveste , paginile mici nu pot avea concursuri cu premii de valoare. Unde e afacerea?

♥ Premii prea multe! Aşa primeşti invitaţie la un eveniment unde se dau 100.000 de telefoane. Mai aveţi întrebări?

♥ Vedete care dau maşini cadou. Mda..aţi verificat dacă e cea oficială? O să aveţi o surpriză. (Vezi concursul recent Andra)

♥ Un ultim sfat, dacă totuşi credeţi că aţi găsit un concurs adevărat, aveţi grijă să faceţi tot ce scrie în descriere şi să dati neapărat share public ca să fie valid.

 

Şi acum urmează întrebarea pentru voi:

Cunoaşteţi pagini cu concursuri false? Care a fost experienta voastră cu aceste concursuri?

15 Comment

 1. Enescu Cristina says: Răspunde

  Sincer..nu. Particip de puțin timp și încă nu am realizat care concurs este fals dar in concursurile „Andrei” nu am avut încredere. Era clar că e fake. Nu e prima oară. Și acum câteva luni era ceva asemanator și trebuia să dai like la pagina unui necunoscut, unui puști. Tot de Andra era „realizat” concursul….

  1. Krisztina says: Răspunde

   da exact, era cont fals si pentru Andra. S-a aratat inclusiv la stiri.

 2. Trandafir Ioana Rodica says: Răspunde

  Acum doua zile , Coclauri .ro anunta castigatorul unei biciclete la concursul lor . Muuulti participanti…Din curiozitate ma uit sa vad daca norocoasa , caci era o ea blonda si frumoasa , a respectat conditiile . Vad ca nu daduse share public asa cum se cerea si scriu la pagina . Imi sterge comentariul imediat .Contrariata , mai scriu o data . Coclauri.ro imi sterge iar mesajul si ma blocheaza . Sunt niste tepari , e clar , pagina castigatoarei era falsa , la pozele cu ea erau 2,3 like-uri…Vinovati suntem si noi participantii . Dar am observat ca si pagini serioase , care dau pe bune premiile , nu verifica daca au fost respectate cerintele concursului . In special asta cu ,,share”. Eu il dau public si castiga una care l-a dat ,,doar eu”. Exemplu , pagina serioasa de fel Cadouri si Perle .Multumesc pentru posibilitatea de a-mi spune nemultumirea si mai asteptam informatii pe aceasta tema .

 3. Dana Ciolacu says: Răspunde

  Au fost multe pagini cu concursuri false si cred ca mai sunt, dar mai sunt si cele „organizate” de vedete (Delia, Andra, Măruță, Andreea Esca și mulți alții) și chiar nu poți lua în seamă astfel de concursuri. Dar să nu uităm că sunt și concursuri reale

 4. anca says: Răspunde

  Nu cunosc!

 5. Gaftoneanu ioan says: Răspunde

  Sigur ca mai este cite unul fals,dar sint foarte bucuros ca ale Dvs ,nu sint false ,sint corecte ,cu premii foarte frumoase ,sinteti foarte seriosi in tot ce faceti ,iti e mai mare dragul sa conlucrezi cu asemenea oameni ,si de aceia sinteti foarte respectati si apreciati de toti ! Cu mult respect G.I .sv

 6. Marin Theodora says: Răspunde

  In timp am invatat sa recunosc mare parte din concursurile false,dar asta nu inseamna ca au fost situatii in care am participat la concursuri pe pagini care au disparut sau au disparut concursurile.Exemplu Electro Diva.

 7. Am putin timp de cand particip la concursuri iar premii castigate…si mai putine.Nu am patit nimic de genul.Inca.Dar este timp si pentru astea,sunt destul de constienta ca acolo unde se promit premii cu o valoare mai mare exista un risc foarte mare sa fie…teapa.Sfatul meu e sa le faci reclama negativa,nu a fost deloc corect din partea lor,unii isi pierd timp pretios butonand laptopul,telefonul sau amandoua ca la sfarsit sa se aleag doar cu…timp pierdut.

 8. Sin Elena says: Răspunde

  Cunosc destule pagini cu,concursuri false.De obicei nu particip la ele mai ales ca unele au ca si premiu lucruri extrem de valoroase.Dar din intimplare cred ca am participat si la cateva concursuri false.

 9. Anda Stanciu says: Răspunde

  Am văzut multe concursuri false…Am văzut și multe pagini repare…am pățit si eu anul trecut.. când am câștigat i rochie si nu am mai primit-o nici în ziua de azi

 10. Miron Cristina says: Răspunde

  Trebuie sa fim foarte atente la anumite concursuri.

 11. Szabó Irina Monika says: Răspunde

  Eu mai stiu o pagina tepara pe Facebook, ElectroDiva. I-am urmarit mult timp, tot posteaza concursuri, dar extrageri o singura data am vazut ca au facut acum vreun an, de atunci nimic. Si aveau si concursuri unde puneau poze cu premii de la alte concursuri reale, de exemplu unul de la Kaufland si unul de la Digi. Clar sunt tepari si numai vanatori de likeuri!

 12. micu florin says: Răspunde

  asa este , dar eu particip ocazional si nu pierd prea mult timp, dau like si share si nici nu citesc unori despre ce e vorba !1

 13. Popescu Alina says: Răspunde

  Daaa. Sunt o multime. Nu particip la concursuri pe astfel de pagini. E simplu sa iti dai seama daca premiul este real sau nu. Sunt si pagini serioase. Eu am castigat de cateva ori.

 14. Sandru Ana-Maria says: Răspunde

  Sunt foarte multe pagini cu concursuri false,dar si sponsori neseriosi! Dar eu nu ma supar pe nimeni si sunt de parere ca nu toata lumea este corecta!

Lasă un răspuns