De ce nu durează relaţiile din ziua de azi?

     Văd tot mai multe persoane singure trăind printre prea mulţi oameni. Lumea s-a schimbat prea mult . Trăim împreună şi totusi singuri. Refuzăm să ni se spună că putem şi noi să greşim şi nici măcar nu încercăm să îndreptăm răul pe care l-am făcut. Hai să spunem pe nume! Suntem orgolioşi. Credem că dacă recunoaştem o greseală devenim mai slabi, mai mici în ochii lumii şi rar realizăm că este defapt invers. Într-o societate în care fiecare reclamă spune că noi merităm mai mult, avem tentaţia să uităm că persoana de lânga noi este mai importantă decât orgoliul şi mândria noastră.

Nu mai ştim să comunicăm. Folosim cuvantul „eu” de prea multe ori în loc de noi. Uităm că o relaţie nu este o competiţie. Nu trebuie să câştigăm fiecare ceartă. În loc să ne ajutăm şi să creştem reciproc, aruncăm la coş sentimentele şi persoanele dragi. Ne distanţăm. E la modă să mâncăm lângă un film sau butonând telefonul în loc să  luăm masa împreună.

Orice relaţie , ca un foc trebuie întreţinută. Nu poţi să te aştepţi să terelationships-last-long-not-because-they-are-destined-4847
bucuri de căldura  dacă uiţi să pui lemne pe foc. Te întrebi de ce bunicii tăi sunt de atâta timp împreună şi încă se iubesc? Ei bine, ei au învăţat să lupte unul pentru celălalt.  Când ceva s-a stricat, nu au zis „nu mai contează, hai să o lăsăm aşa”  ci s-au străduit şi au găsit o cale să repare ce era necesar.

În concluzie, o relație se termină când mai mult ne vorbim decât să facem, când începem să credem că am oferit suficient, putem să stăm cu burta la soare și să vedem doar ceea ce nu ne mai convine. Relaţia înseamnă doi.

 

 

21 Comment

 1. Lavinia Elena says: Răspunde

  Pentru ca in orice relatie e unul care da mai mult si altul obisnuit doar sa primeasca.Iar cel care doar primeste crede ca totul i se cuvine si uita sa il respecte si sa il pretuiasca pe omul de langa el.De aici se ajunge la inselat si la ruptura ireparabila intr-o relatie , care nu poate duce decat la despartire.E bine sa realizezi la timp daca traiesti cu o astfel de „lipitoare energetica si emotionala” si sa inceci sa te detasezi de el/ea la timp.Este foarte greu, dar nu imposibil!

 2. Florina says: Răspunde

  Din cauza neitelegeri reciproce,uneor lipsurile,intrigile din jur si uneori chiar si cuvintele jignitoare!

 3. Rodica Florentina Denghel Neagoe says: Răspunde

  Este adevărat, multe cupluri rămân împreună din motive total greşite, prejudecăți sau…. Alte cupluri se destramă înainte de se a cunoaşte cu adevărat, nu luptă pt . iubirea lor, renunță prea uşor…O căsnicie sau o relație trebuie întreținută, e nevoie de comunicare,dar în ultimii ani relaţiile sunt superficiale ,se bazează mai mult pe partea naterială decât pe suflet.Cred că dragostea şi înțelegerea sunt mai importante. Şi da „Relația înseamnă doi”

 4. Guia erika says: Răspunde

  FOARTE adevărat

 5. Madalina says: Răspunde

  Sunt relatii care dureaza o eternitate si relatii care se termina brusc….
  In ziua de azi multi dintre tineri ,nu se respecta…nu au incredere unul in celalalt….azi e usor sa minti,sa spui cu un zambet fals pe buze ca iubesti! Dragostea nu se măsoară în cantitatea de „te iubesc”-uri pe care o spui, nu se măsoară-n cadouri sau în gesturi făcute de ochii lumii… dragostea se măsoară doar în grija, în respectul și în atentia pe care i-o acorzi celui de lângă tine. Temelia iubirii sincere e increderea daca exista incredere si de oparte si de alta atunci totul vine de la sine.

 6. mariana says: Răspunde

  Pt ca nu e intelegere respect fata de persoana de langa tine gelozia

 7. vant mariana says: Răspunde

  Sunt de acord…ideea e sa te casatoresti din dragoste nu din n motive….inpuse de altii…aici e gresala.
  Trebuie sa alegi tu singur si atunci cind esti sigur ca e persoana potrivita…nimic nu iti va sta in cale.
  Eu nu am avut sansa…?
  ..

 8. Rally says: Răspunde

  Ptr ca mereu femeia se implica si barbatul deloc…si mereu numai unul e implicat iar celalalt e doar un foarte bun actor care stie sa isi joace rolul.

 9. ERIKA KLARA says: Răspunde

  Neincrederea ,orgoliu ,lipsa de comunicare si uneori mandria duc la sfarşitul unei relati

 10. Cristina says: Răspunde

  Total adevarat! Felicitari

 11. ioni ionela says: Răspunde

  intr-o relatie trebuie intelegere reciproca…chiar daca uneori sunt mici certuri din chestii banale …stiti cum se spune „impacarea e dulce” …intr-o relatie trebuie sa existe incredere chiar daca noi femeile suntem mai geloase …barbatul care isi iubeste femeia nu va calca stramb…deciziile trebuie luate impeuna …o adevarata relatie pentru a functiona trebui sa aibe si putina maturitate si timp…vad tot mai multi copii de 12 sau 13 ani care dupa 2 zile isi spun te iubesc nu pot trai fara tine ….nu critic insa dragoste nu este dupa 2 zile….si eu am fost adolescenta iar acestea sunt relatii trecatoare…pentru a spune sufletului tau te iubesc trebuie sa existe un timp pentru cunoastere reciproca si sa se treaca printr-un impas cat de mic impreuna iar daca relatia rezista apoi poti spune ca se infiripa dragostea

 12. Hegedus Rozalia Rodica says: Răspunde

  Adevarat.

  1. Elena Mihalcea says: Răspunde

   Din cauza tentatiilor si lipsurilor.

 13. Intre eu și tu ,pentru relația noastră câteodată în loc sa conteze noi ,devenim orgolioși răi spunem cuvinte care ne rănesc pe amândoi, încât sa nu ne dam seama ca poate doar eu contez nu și tu în aceasta relatie.

 14. Andreea says: Răspunde

  Din lipsa neîncrederii și mai nou din cauza rețelelor de socializare

 15. eugenia filimon says: Răspunde

  Relatiile din ziua de azi normal ca nu o sa tina! Sa ai o relatie la 15 ani ti se pare amuzant si la vrajeala dar decat sa ai relatie dupa relatie la vrajeala mai bine ai una dar frumoasa,lunga si plina de iubire si incredere.

  1. eugenia filimon says: Răspunde

   In ziua de azi mai nou,relatiile de formeaza virtual,ceea ce nu este deloc bine.nu mai simtim ce este aceea iubire,emotie,sentimente. Suntem prea copii unii dintre noi. Decat sa ne batem joc mai bine suntem singuri.

 16. Lipsa comunicari….lipsa increderi……lipsa respectului

 17. Angela Ciorogaru says: Răspunde

  O relatie nu e intotdeauna roz,cum citeam in povesti,dar poate fi perfecta daca stim cum sa o dirijam.pentru asta e nevoie de doi,sa fie un echilibru.in ziua de azi se intampla sa fie amandoi perfectionisti,prea multe asteptari unul de la celalalt si atunci….rezultatele neplacute nu intarzie sa apara…

 18. Sandru Ana-Maria says: Răspunde

  Acum o relație se destramă mult mai repede pt ca suntem orgoliosi,rai si egoiști.In ziua de azi cuplurile nu comunica,nu isi mai spun vorbe frumoase,nu mai exista incredere si toate astea duc la despărțire.Dar fiecare sac are peticul lui.

 19. Luise says: Răspunde

  Se face mai putin, spui; chiar se vorbeste mult mai putin; comunicarea se face adesea prin sms, mail… Asa e greu de intretinut o relatie adevarata.

Lasă un răspuns